Fremstad og Rokseth AS

Nå strømsparingsmålene med KNX

Med energitilskuddsordningen står nå omtrent 3200 norske bedrifter klare til å senke kostnadene. Vi gir deg en oversikt over produktene med størst utslag.

Illustrasjonsbilde med strømsparende produkter fra Micro Matic

Bilde: Micro Matic

Høsten 2022 åpnet Regjeringen for at norske bedrifter kunne søke om støtte på opptil 50 % av utgiftene ved å spare energi. De som fikk innvilget søknaden har to år på å gjennomføre tiltakene, og med smarte løsninger blir dette en enkel sak.

Vårt samarbeidspartner Micro Matic

Micro Matic er eksperter på KNX, og har levert kvalitetsprodukter innen elektro i mer enn 50 år. Det er derfor naturlig for Elkonor å stole på nettopp disse når vi skal hjelpe norsk næringsliv med å spare energi og redusere kostnader.

De har laget en brosjyre spesifikt for energitilskuddsordningen, og den kan du finne og laste ned her

Hvilke produkter gjelder energitilskuddsordningen for?

Nøkkelordet er styringssystemer (KNX) for varme, lys og ventilasjon, men det omfatter også delbar trafo og kWh-måler. Nedenfor kan du se nærmere på de ulike, som alle bidrar til at norske bedrifter når målene sine.

Enkle, men avanserte termostater

Termostaten Microtemp MTC4 i hvitt og sort

Enkle, men avanserte termostater

Termostatens jobb er å regulere temperaturen, og dette gjør den best når den samarbeider med resten av systemene som er knyttet til inneklimaet. Micro Matic har termostater som strekker seg fra smarte, frittstående til avanserte systemer. 

Dette dekker altså alt fra Ola Nordmanns baderom til store industrianlegg, kontorbygg, skoler og sykehus og så videre.

Lys basert på behov

Altfor mange bedrifter (og private) bruker energi på å lyse opp rom hvor ingen oppholder seg. Sensorer som registrerer tilstedeværelse er den enkleste løsningen på dette problemet. 

Micro Matics sensorer kan kombineres fritt etter bedriftens behov, og takhøyde eller areal er ingen utfordring. Selv beskriver de det som “å bygge med Lego”, noe som illustrerer enkelheten veldig godt.

Illustrasjonsbilde av produktet GreenZone - et komplett og energieffektivt system for optimal behovsstyring av inneklima

Smart ventilasjon

Såkalte “dumme” anlegg samarbeider særdeles dårlig (eller ikke i det hele tatt), og er et energisluk. Behovsstyrt ventilasjon sørger for optimalt inneklima ved å ta hensyn til alle faktorer, samtidig som det reduserer energiforbruket.

Med Greenzone fra Micro Matic kan du enkelt betjene 125 rom eller soner med perfekt temperatur og luftkvalitet. Verdien av slike løsninger har virkelig steget etter covid-19, fordi arbeidsstokken i langt større grad ble værende på hjemmekontoret. Mye energi kastes bort på tomme kontorer og soner, særlig uten et styringssystem som KNX.

Monter strømtrafo uten driftsstans

Tradisjonelt har montører vært nødt til å stanse driften for å montere trafo, men denne kostbare inngripen er nå ute av verden. Micro Matic leverer delbare strømtransformatorer som enkelt festes rundt kabelen – trygt og kostnadsbesparende.

Illustrasjonsbilde med delbare trafoer fra Micro Matic

Bilde: Micro Matic

Disse trafoene fungerer selvfølgelig sammen med kWt-målere og nettanalysatorer. Med eksempelvis kWt-måler SE-C31-RS485 får bedriften full oversikt over forbruk, så vel som strøm egenprodusert fra solcelleanlegg.

Bruk en profesjonell rådgiver

Listen med produkter stopper ikke med delbare trafoer og kWh-målere, og kan hende ditt næringsbygg trenger mer – eller en annen kombinasjon. Uansett om dere er tidlig i prosessen eller har kommet godt i gang, anbefaler vi at dere tar med en erfaren og profesjonell rådgiver. Vårt samarbeid med blant andre Micro Matic gjør Elkonor til et trygt valg på veien mot å få dekket inn 50 % av investeringen.

La oss hjelpe deg med å nå målene

KNX er avansert, men det gjør jobben mye enklere for alle som har ansvaret for å drifte et bygg – lite eller stort. Du finner mer informasjon om KNX i denne artikkelen, men for hjelp til å nå energimålene i din bedrift allerede i dag bør du kontakte din lokale Elkonor-elektriker. Vi har kunnskapen og produktene du trenger.

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige smarthusløsninger for din bolig!